Tegyünk jót ezerrel!

2022. 11. 19.
ÍRTA: Európa Szívében Alapítvány

A Szent István Intézet és az Európa Szívében Alapítvány adventi közösségi adománygyűjtést indít Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén. Az adományokat a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató számára adjuk át, akik 2000 nevelőszülővel dolgoznak együtt azért, hogy minden gyermek, akikről vérszerinti szülei lemondtak, vagy más ok miatt kerültek állami gondoskodásba igazi, szerető családban nőhessen fel.

Árpád-házi Szent Erzsébet egyszerre volt szerető feleség és édesanya, valamint a betegek, a szegények és az árva gyermekek gyámolítója. Személye a jóság állhatatos gyakorlásának mintaképe. Most rá is emlékezve, a szolgáló szeretet védőszentjének ünnepén indít a Szent István Intézet és az Európa Szívében Alapítvány adventi közösségi adománygyűjtést.

1000 kg, a fotón látható matricával ellátott “jóságliszt” mellé keresünk további sütési alapanyagokat, melyet 1000, nevelőszülők által működtetett családhoz juttatunk el egy kis adventi figyelmességként.

Az adományokat a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató számára adjuk át, akik 2000 nevelőszülővel dolgoznak együtt azért, hogy minden gyermek, akikről vérszerinti szülei lemondtak, vagy más ok miatt kerültek állami gondoskodásba igazi, szerető családban nőhessen fel.

Célunk, hogy a nevelőszülők családjaihoz a karácsonyi készülődéskor hasznos, süteménykészítéshez használható élelmiszereket juttassunk el.

Ehhez mi 1000 kg “jóság-lisztet” biztosítunk, mely egy játékos lelkigyakorlatra hívó többletüzenetet is hordoz, arra buzdítva a családtagokat, hogy ki-ki egy másikat segítő, figyelmes gesztusa után egy-egy kanál lisztet tegyen félre, hogy aztán a sütéshez szükséges mennyiség összegyűjtését követően a család kedvencét megsütve, még finomabb, a cselekvő szeretet “ízével” átitatott sütemény kerülhessen az ünnepi asztalra.

A beérkezett közösségi felajánlásokból a “jóságliszt” mellé a süteménykészítéshez használható tartós alapanyagokat (kristálycukor, kakaópor, mézeskalács fűszerkeverék) juttatunk el a családoknak.

Arra hívjuk az adakozni vágyókat, hogy “tegyünk jót együtt, ezerrel!” és 1000 Ft felajánlásával csatlakozzanak akciónkhoz, hogy közösen lephessük meg a családokat.

Az adományokat december 11-én, advent harmadik, örömvasárnapján juttatjuk el a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóhoz, ahonnan a szervezet munkatársai továbbítják azt a családoknak.

2022. december 10-ig várjuk a nagylelkű felajánlásokat az Európa Szívében Alapítvány számlaszámára:

11705008-20482444-00000000

(A közleménybe kérjük, hogy tüntessék fel: “Tegyünk jót ezerrel!”)

A támogatók között 5 db Szent István-t ábrázoló pólót sorsolunk ki.