„Egy tonna lisztben és 100 üveg mézben öltött testet a szolidaritás”

2022. 12. 16.
ÍRTA: Európa Szívében Alapítvány

1000 kilogramm lisztet adományozott az Európa Szívében Alapítvány és a Szent István Intézet a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Pest megyei nevelőszülőinek.

1000 kilogramm lisztet adományozott az Európa Szívében Alapítvány és a Szent István Intézet a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Pest megyei nevelőszülőinek. A másfél éve alapított intézet munkatársai először döntöttek úgy hogy adományt gyűjtenek a vérszerinti családjukat nélkülöző gyermekeket nevelő nevelőszülőknek.

A lisztet Jóságlisztnek nevezték el, az adományt szolgáltatónk pesti irodájában adták át ünnepélyes keretek között. Az átadón fellépett tehetséges nevelőszülőnél élő gyermekünk Berki Illés, aki egy karácsonyi énekkel kápráztatta el a jelenlévőket. Majd Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő beszélt arról, hogy a parlament által elfogadott törvénymódosítás alapján január 1-jétől mintegy 25 százalékkal emelkedik a nevelőszülők ellátmánya. „Mondhatjuk úgy, hogy ez is egy ajándék, csak úgy, mint ez az egy tonna liszt, amely lehetővé teszi a nevelőszülős családokban a közös főzés örömét, amely szebbé teheti a karácsonyukat”– hangsúlyozta. Majd megköszönte a gyermekvédelmi dolgozók és a nevelőszülők áldozatos munkáját, amelynek szerinte az egész társadalom nagyrabecsülését és támogatását kell élveznie.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, az Európa Szívében Alapítvány kuratóriumi elnöke arról beszélt: azért hozták létre másfél éve a Szent István Intézetet, mert úgy gondolták, hogy Magyarország csak akkor lehet sikeres, ha meg tudja őrizni az önazonosságát. Hangsúlyozta: a keresztény kultúra alapja az egymás iránti szolidaritás, a segítségnyújtás. „Minden magyar felelős minden magyarért”– mondta, majd hozzátette: ez a szolidaritás most egy tonna „jóságlisztben” és száz üveg mézben ölt testet

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató képviseletében dr. Szalai Beáta főigazgató-helyettes köszönte meg az adományt. Elmondta nevelőszülőink sokat sütnek, hiszen sok az éhes száj, gyakran egy-egy adag palacsinta 2-3 kilogramm lisztből készül egy sokgyermekes családnál. A lisztet és a mézet a Pest megyében élő nevelőszüleink kapják meg. Az ő nevükben jelképesen Kakstedterné Kustos Tünde pesti nevelőszülőnk vette át az adományt, aki három nevelt gyermekével érkezett az eseményre.

Az ünnepség Andrássy Frigyes énekművész műsorával zárult, aki a 100 Folk Celsius Paff, a bűvös sárkány dalával csalt mosolyt és énekszót az ajkakra.