4 Akkord Show Kórus

E-mail Nyomtatás PDF

 


2010 januárjában budapesti fiatalokkal megalapítottuk a 4 Akkord Show Kórust.

 

Létrehoztunk egy olyan Magyarországon eddig egyedülálló könnyûzenei mûfajt, mely teljesen eltér az eddigi magyar kóruskultúrától. Ez a show kórus mûfaja. Rock, pop, gospel, jazz, musical dalok feldolgozása több szólamban, látványelemekkel fûszerezve.A könnyűzenei csapat az amerikai gyökerű - Európában még viszonylag ismeretlen - show kórus irányzat egyik első magyarországi képviselője, mégsem mondható klasszikus értelemben vett show kórusnak. Az amerikai show kórusok szinte kivétel nélkül középiskolákhoz kötődnek, ezzel szemben a 4 Akkord Show Kórus gerincét huszonéves egyetemisták, vagy már egyetemet végzett fiatalok alkotják, zeneileg pedig számos esetben a klasszikus kóruskultúra alapjaira épít.

A könnyűzenei csapat az amerikai gyökerű - Európában még viszonylag ismeretlen - show kórus irányzat egyik első magyarországi képviselője, mégsem mondható klasszikus értelemben vett show kórusnak. Az amerikai show kórusok szinte kivétel nélkül középiskolákhoz kötődnek, ezzel szemben a 4 Akkord Show Kórus gerincét huszonéves egyetemisták, vagy már egyetemet végzett fiatalok alkotják, zeneileg pedig számos esetben a klasszikus kóruskultúra alapjaira épít.

A 4 Akkord Show Kórus repertoárját pop és rock-klasszikusok feldolgozásai, musical slágerek illetve acapella dalok alkotják.

Koncertjeiken a dalok élő (rock)zenei kísérettel szólalnak meg. A kórust állandó zenekar kíséri (billentyű, gitár, basszusgitár, dob), mely nagyobb szabású fellépések alkalmával fúvósokkal, esetenként vonósokkal egészül ki.

Szerves része a produkciónak a dalokhoz tartozó színpadi koreográfia, tánc. E mozgások nem csak látványelemek: segítik a dal történetének elmesélését, a dallam és a szöveg mögötti tartalom kifejezését.

Célunk, hogy motiváljuk a fiatalokat az igényes zenére. Szeretnénk, ha a fiatalok az őket körülvevő, s általuk szeretett különböző könnyűzenei műfajokon keresztül egy zenei közösség részévé váljanak, ahova örömmel eljárnak, s ahol mind zenei, mind pedig a mozgáskoordinációs készségük fejlődik.

A kórus minden héten kedd este 6 órától 8 óráig tart próbát, az V. kerület Városház u. 7. szám alatt található zenekari próbateremben.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak, előzetes telefonos bejelentkezés után. Bővebb információ a 30/210-1371-es telefonszámon!

 


 

 

VIRÁGKÖTÉSZETI EURÓPA KUPA - 2011 - Mezőffy Tamás Virágkötőtovábbi képek: itt


A Virágkötészeti Európa kupát négy évente rendezik meg, mindig más országban. Az induló versenyzők elismert szakemberek Európa szerte, amit szakmai előéletükben elért eredményeikkel vívnak ki.

Hazánkat 2011-ben Mezőffy Tamás képviselte a Csehországban, Havirov-óban megrendezett felnőtt Virágkötészeti Európa kupán.

 

Mezőffy Tamás korábbi eredményei:

- többszörös ifjúsági magyar bajnok

- többszörös felnőtt magyar bajnok

- ifjúsági Európa bajnok - 2006

 

"Nagyon régóta vártam erre az eseményre, az eddig elért verseny eredményeim alapján. Hosszú felkészülés előzte meg a nagy megmérettetést. Hat különböző témában, szigorú szabályok betartásával kellett kompozíciókat készíteni, amik: menyasszonyi csokor, kalapdíszítés, növény összeültetés, asztaldíszítés, kézi csokor voltak. A verseny egy héten át zajlott, amit az eredményhirdetés zárt."

 

Tamás az összetett versenyben az 5. helyen végzett, ami az eddigi legjobb magyar virágkötő eredmény.

 

Gratulálunk Tamásnak, és további sok sikert kívánunk!

Módosítás dátuma: 2012. április 01. vasárnap, 22:42